Kunstkoepelavond: NU, de Nieuwe Tijd (new, what’s new?)

When:
dinsdag 5 maart 2019 @ 20:00 – 22:30
2019-03-05T20:00:00+01:00
2019-03-05T22:30:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- inclusief een kopje koffie of thee

foto: NU klokje van Sabine Zwikker

De komende KunstSoosAvond gaat over de nieuwe tijd en over nieuwe technieken. Hoezeer wordt de kunst hierdoor geïnspireerd en welke invloed heeft dit op het kunstenaarschap?
Gaat die vernieuwing meer en meer invloed krijgen op de kunst? Is onderlinge samenwerking belangrijker geworden dan kunst die ‘slechts’ de signatuur heeft van een individuele kunstenaar?
Staan we open voor zo’n radicale mentaliteitsverandering of ervaren we die omslag als last?
Zeker is in elk geval dat er zich zo een heel andere culturele taal begint te ontwikkelen waarin met name jonge kunstenaars/designers geloven. Een grote en actieve ‘design’ beweging is in elk geval op gang gekomen en men lijkt van oude waardes afstand te willen doen. Het toekomstbeeld is verbonden met allerlei vormen van die niet meer te stoppen technische- en digitale ontwikkelingen.
De tijd raast steeds sneller voort. Na elke eeuwwisseling volgt vaak een grote omslag en is dat moment nu daar? Omarmen wij onze techno maatschappij waar deze beweging uit voort komt of wekt dit vooral angst op? Zijn video games kunst of niet?

Hoe bewust zijn wij met deze trends bezig? Of denken we: dat zal dan wel, maar laat die beker aan ons voorbij gaan…

Twee concrete aanleidingen vormen de kapstok voor een kijkje in deze nieuwe wereld.
• Heel recent was in Londen een grote- en belangrijke expositie in het Victoria & Albert Museum: Videogames: Design/Play/Disrupt.
Deze tentoonstelling verkent het medium sinds het jaar 2000 en gaat over ‘games’ een van de belangrijkste ontwerpgebieden van onze tijd en onderzoekt het werk van baanbrekende ontwerpers, creatieve spelersgemeenschappen en de kritische gesprekken die het medium vandaag bepalen.
• Over nog geen 30 dagen, op 31 maart start in Eindhoven STRP BIËNNALE 2019.
Waar? Op Strijp-S natuurlijk en in het Klokgebouw. Over tijd gesproken. Dit is DE gebeurtenis in Nederland en Europa waar het publiek interactief participeert en waar kunst en technologie elkaar ontmoeten.
STRP brengt kunst, technologie en experimentele popcultuur bij elkaar en verbindt ze met een breed en betrokken publiek. Met interactieve kunst, lichtkunst, robotica, uitvoeringen, experimentele muzieken films, lezingen en workshops biedt STRP een kijkje in de nabije en soms verre toekomst van onze door technologie-gedreven cultuur.

Naast een presentatie die beide belangwekkende gebeurtenissen ter weerszijden van de Noordzee volgt, zal op de KunstSoos extra aandacht gegeven worden aan een aantal bijzondere samenwerkingsverbanden tussen ontwerpers en kunstenaars.

De deur is open om 19:30. Het programma begint om 20:00 uur en heeft altijd een korte pauze.
Entree is 4 euro inclusief een kopje koffie of thee.

De expositie ‘Omsloten Tuin’ van Leon Tebbe is nog te zien t/m 30 maart 2019
Openingstijden Kreek: dinsdag t/m zaterdag van 13 tot 17 uur. Entree is gratis. De koffie staat klaar.

STRP festival/biënnale 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *