Kunstkoepelavond: ‘beelden en installaties in tuinen, parken en landgoederen’

Click to view map
When:
dinsdag 3 juli 2018 @ 20:00 – 22:30
2018-07-03T20:00:00+02:00
2018-07-03T22:30:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- inclusief een kopje koffie of thee

KunstSoosAvond van dinsdag 3 juli over ‘beelden en installaties in tuinen, parken en landgoederen’

Twee weken geleden opende in Wageningen de beeldentuin ‘Beelden op de Berg’. In 1976 werd deze expositie voor het eerst gehouden. Daarna was het om de 3 jaar en tegenwoordig om de 5 jaar. Tien kunstenaars maakten dit jaar een beeld of installatie in het ‘Arboretum Belmonte’, de bomentuin op de Wageningse Berg.

Dinsdag laten we met een beamer recente foto’s zien van de tien verschillende werken en zullen we ingaan op de eerdere edities van dit evenement. Beelden op de Berg is overigens nog tot en met 23 sept. te bezoeken.

In Nederland en in de ons omringende landen zijn er veel verschillende beeldentuinen. Sommige behoren bij musea, andere liggen vrij. Sommige zijn publiek toegankelijk en andere zijn privé en op afspraak te bezoeken. Beeldend kunstenaar Jan van IJzendoorn en filmmaker Gilles Frenken bezochten allerlei beeldentuinen, parken en musea en zullen enkele voorbeelden laten zien.

In Friesland zijn er onlangs 11 nieuwe fonteinen onthuld, gemaakt door 11 internationale topkunstenaars. We lopen ze alle elf even na.

In 2016 zond de AvroTros de tv-serie ‘Tuinen van Verwondering’ uit. Hierin bezocht oud-museumdirecteur Ernst Veen enkele beeldentuinen, zoals de fantastisch mooie Gibbsfarm in Nieuw Zeeland. Voor dat privépark van 400 hectare hebben verschillende kunstenaars een werk gemaakt, zoals Anish Kapoor die een enorme hoorn in het glooiende landschap maakte (zie bijgevoegde foto). Op de KunstSoosAvond zullen we na de pauze twee van de 10 afleveringen van die serie laten zien.

Op dit moment is er in Kreek een expositie te zien met werk van Hent van den Berg. Het zijn ingelijste tekeningen en in de vitrines kleine sculpturen. Deze expositie is nog tot eind juli te zien. N.B.: Kreek is gesloten van 23 juli t/m 10 augustus en er zal op die eerste dinsdag van de maand geen KunstSoosAvond gehouden worden.

Cultureel- en ontmoetingscentrum ‘Kreek’, Weverstraat 24, Oosterbeek. Zaal open vanaf 19.30 uur. De KunstSoosAvond, georganiseerd door Stichting KunstKoepel, begint om 20.00 uur. Toegangsprijs is 4 euro waarbij een kopje thee of koffie is inbegrepen. U bent van harte welkom!

Elke 1e dinsdag van de maand is er Kunstkoepelavond. Dan komt op de een of andere manier een kunstenaar, kunststroming of onderwerp aan bod wat verdieping geeft in of bij het kijken naar kunst. Regelmatig wordt de expositie in Kreek ook vervangen en zijn er tijdens deze avonden gesprekken met de kunstenaars van het nieuwe werk.

De deur is open om 19:30. Het programma begint om 20:00 uur en heeft altijd een korte pauze. Entree is 4 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *