kindercursus Creëren vanuit je fantasie: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

When:
woensdag 15 november 2017 @ 15:30 – 17:00
2017-11-15T15:30:00+01:00
2017-11-15T17:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 80,- voor 8 keer
Contact:
Lieke van Rooijen
06 - 33187261

Vind jij het ook belangrijk dat je kind ruimte krijgt zijn/haar eigen fantasie en creativiteit te ontwikkelen? Om te zien hoe je kind tot allerlei ideeën komt en tot verrassende oplossingen? Hoe het uitdagingen aangaat waar jij het bestaan nog niet van wist? Dat is het uitgangspunt van de creatieve kindercursus “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!”

Nieuw bij Atelier Papoe! Een creatieve cursus voor kids!

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”
Creëren vanuit je fantasie.

Doel
Het stimuleren van de creativiteit door ruimte te geven aan de eigen fantasie en deze te prikkelen.

Methode
Maak geen huis maar een plek om te wonen. Hoe zou jouw woonplek eruitzien, als je het nu helemaal zelf kon verzinnen. Woonde je dan op een wolk, onder een dak van herfstbladeren, in het topje van de Eiffeltoren of in het huis naast je oma?”

We werken vanuit verhalen en gedachtes waarbij ik de kinderen stimuleer hun eigen verhaal verder te fantaseren en zo met het aangeboden materiaal en technieken aan de slag te gaan. De ene keer zal de vorm wat vrijer zijn dan de andere keer, zodat zij op verschillende manieren kunnen ontdekken, maar ook met bepaalde technieken in aanraking kunnen komen of juist een nieuwe techniek kunnen bedenken. Ik vind het belangrijk kinderen ruimte te geven hun eigen ideeën te ontwikkelen en uit te werken.

We beginnen met een drankje, een kleine lekkernij en hele leuke ideeën natuurlijk. We sluiten af met een kort rondje langs elkaars werk door ernaar te kijken en even naar elkaar te luisteren.

Het ene kind zal zichzelf gemakkelijker de vrijheid geven dan het andere kind. Hier houd ik in de begeleiding rekening mee. ”Plezier staat voor op!”

Materialen
We gaan werken met hergebruikt materiaal, veelal stof, papier/karton, maar ook natuurlijke materialen uit het bos en restmateriaal. Bij gebruik van verf en lijm wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. De eenvoud van, of beperking van de keuze in het aangeboden materiaal kan enorm prikkelend zijn.

Vies worden mag
Vies worden mag natuurlijk dus een oude blouse van papa, een op de kop getikte doktersjas of oude kleren zijn wel aan te raden.

Allergieën
Handig om te weten in verband met een hapje en een drankje en het feit dat er gluten in de te gebruiken lijm en/of ei in de verf kunnen zitten. Al is het niet de bedoeling dit laatste te gaan nuttigen (-;.

Samen beginnen
Het is voor alle deelnemers erg prettig om samen te beginnen en dat iedereen er dus op tijd is.

Groepsgrootte en leeftijd
Maximaal 10 kinderen vanaf 7 jaar tot circa 11 jaar (in overleg).

Praktische informatie

Cursusduur: 8 bijeenkomsten
Tijd: Woensdagmiddag van 15:30 tot 17:00 uur
Periode: Start woensdag 15 november, m.u.v. schoolvakanties (woe 20 december in overleg)
Locatie Cultuur- en ontmoetingscentrum De Kreek
Weverstraat 24 te Oosterbeek (1e etage)

Kosten
€ 80,- inclusief materiaal en wat te drinken en een kleine lekkernij.

Heeft u interesse stuurt u dan een mailtje naar info@atelierpapoe.nl. U ontvangt een inschrijfformulier. Uiteraard kunt ook voor vragen contact met mij opnemen per e-mail of per telefoon.

 

 

Als je werk van Lieke zelf wil bekijken, kan je bij Kreek terecht, want daar hangt een hele mooie expositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *