“Kijk niet achteruit, want voor je ligt de toekomst” Samen Werkt Oosterbeek

When:
woensdag 4 oktober 2017 @ 09:30 – 12:00
2017-10-04T09:30:00+02:00
2017-10-04T12:00:00+02:00
Where:
Weverstraat 24 Oosterbeek
Contact:

Op woensdag 4 oktober is het de laatste bijeenkomst van Samen Werkt Oosterbeek. Na vier jaar hebben we het besluit genomen te stoppen met de activiteiten voor Samen Werkt Oosterbeek. We zijn dankbaar en een beetje trots. Velen van ons hebben dankzij de bijeenkomsten en vooral dankzij zichzelf en elkaar weer vertrouwen gekregen. Vertrouwen in de eigen kracht en de toekomst. Er zijn nieuwe wegen ingeslagen. Een aantal van ons is als zelfstandige verder gegaan en anderen hebben na een lange periode van zoeken en doorzetten toch een definitieve of tijdelijke baan gevonden, betaald of als vrijwilliger.

 

Even wat successen op een rij: In 2014 organiseerden we een politieke bijeenkomst met onze plaatselijke politici, bij de start van de gemeenteraad verkiezingen. Thema: “wat doet de plaatselijke politiek voor mensen zonder werk”. Door onze bijeenkomsten samen met coaches en ondernemers hebben wij ons op de kaart gezet en werden we door D’66 Renkum in 2014 uitgeroepen tot beste burgerinitiatief. Later dat jaar ontvingen we van GroenLinks Renkum het rode lintje voor onze bijzondere bijdrage aan een “Sociaal Renkum”. In september 2015 organiseerden we samen met jullie de “101 talentenmarkt”.

Een zeer succesvol evenement, waar wij allen na maanden van voorbereiding mooie ontmoetingen hadden met werkgevers en meer dan 400 talenten. Met deze 101 Talentenmarkt werden wij door D’66 in 2016 wederom tot beste burgerinitiatief uitgeroepen. In het najaar 2016 hielden we in samenwerking met GroenLinks twee informatiebijeenkomsten over het basisinkomen met als doel een petitie op te stellen voor de gemeente Renkum.

En niet te vergeten: we hebben vier jaar lang iedere woensdagochtend om de 14 dagen bijeenkomsten georganiseerd over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Verschillende coaches hebben zich in het “loopbaancafé” ingezet om deelnemers met individuele vraagstukken te helpen en vertelden kleine zelfstandigen en ondernemers deze ochtenden hun inspirerende verhaal. Onze klus zal nooit af zijn, want ondanks het feit dat de markt weer aantrekt en er meer vacatures zijn, zal er altijd een groep mensen blijven die meer moeite hebben om weer aan de slag te komen. Daarvan zijn we ons goed bewust. Maar we zien ook dat er steeds meer goede en andere initiatieven komen. Wij kiezen ervoor een andere weg in te gaan en de focus op andere zaken te richten. Daarmee krijgen we ruimte om verder te komen en bakens te verzetten.

Maar bij afscheid hoort een feestje! En dus nodigen wij jou graag uit voor onze laatste bijeenkomst op woensdag 4 oktober a.s. Tijdens deze bijeenkomst zal Bernadette Ezendam ons nog éénmaal trakteren op een waardevolle inspiratie voor de toekomst. En natuurlijk gaan we genieten van elkaars aanwezigheid en nemen we onder het genot van een hapje en drankje afscheid van elkaar. Wij verheugen ons zeer op jouw komst!

Hartelijke groet,

Het voorbereidingsteam SWO

 

S.v.p. van tevoren opgeven via maryse.kusse@gmail.com plaats: Kreek, Weverstraat 24 te Oosterbeek tijd: 4 oktober, inloop vanaf 9:30, start 10:00 tot 12:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *