Kerst-zingen

When:
vrijdag 13 december 2019 @ 20:00
2019-12-13T20:00:00+01:00
2019-12-13T20:15:00+01:00

Kerst-zingen
vrijdag 13 december 2019
inloop vanaf 19.30 uur
20.00 uur korte inleiding over ‘De 12 heilige nachten’. Waarna we onder leiding van Minnie Turkow – van der Veur kerstliederen zingen.
Meedoen? Door betaling van € 5,–
Aan de deur betalen kan. Overmaken mag ook ovv Kerstzingen 2019 NL07INGB0004358589 TNVT. Gores Oosterbeek
Aanmelden: Henriette Hugen: henriettehugen@telfort.nl Desgewenst zet Henriette je in de groepsmail. Je krijgt dan van tijd tot tijd de actuele informatie.
Muzikale leiding: Minnie Turkow. Zij kiest de liederen met haar ervaringen als oud vrijeschool leerling en kennis van zang en muziek met behulp van de website www.vrijeschoolliederen.nl
Algemene informatie en inspiratiemoment: Marion Gores: marion@govanni.demon.nl

Achtergrond:

De tijd kent een bepaalde indeling die we beschouwen als vanzelfsprekend.
De manier waarop we het nu hanteren met een dagindeling met uren, een weekindeling met dagen, een maandindeling met weken en een jaarindeling met maanden is zo kloppend met onze belevingswereld én de natuur dat het wel érg goed gedaan is. Schijnbaar zijn er ook wel eens andere indelingen geweest maar die werkte niet. Bijvoorbeeld weken van 10 dagen.
De seizoenen en het leven hiermee geven een gratis schat aan mogelijkheden om gezond te blijven.
Zelf ervaar ik het omgaan met de seizoenen als het creëren van tijd. Erover zingen een mogelijkheid.
Toen ik ruim 2 jaar geleden startte met het zanggroepje binnen Kreek was mijn opzet om hiermee punten in de tijd te zetten. De jaarfeesten zoals kerst ( winter) , Pasen ( lente) met elkaar zingend over deze tijd in het jaar en de bijbehorende feesten te bezingen. En omdat ik me innerlijk sterk verbonden voel met de natuur, de seizoenen en de wijze waarop daar binnen de antroposofische beweging mee wordt omgegaan. Daar zijn ook St. Jan in de zomer en St. Michael in de herfst punten in de tijd geworden en feesten om te vieren. Samen met andere mensen even stil te staan bij dit punt in de tijdsverloop van het jaar. Tussentijds kunnen we ook Advent, Carnaval, Pinksteren en St. Maarten en nog andere feesten bezingen. En dat kan nog aangevuld worden met ‘t Suikerfeest, Ramadan, zolang er maar liederen over te vinden zijn.

Marion
Wees welkom,
Henriette, Minnie en Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *