Het Park Vertelt Binnen

When:
dinsdag 16 april 2019 @ 20:00 – 22:30
2019-04-16T20:00:00+02:00
2019-04-16T22:30:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€3,-
Contact:
Jeroen Hendriksen
026-4432471
STADS- EN DORPSDICHTERS UIT GELDERLAND

Kersverse, huidige en voormalige stads- en dorpsdichters laten van zich horen.


Harry Oonk
was stadsdichter van Ede van 2015 tot 2018. Hij schreef zes boeken, waaronder twee dichtbundels met de titels ‘Gediggies’ en ‘Dichten met de wind mee’.

Fiet van Beek was tot voor kort dorpsdichter van Ermelo. Ze houdt van het schrijven van gelaagde maar eveneens toegankelijke gedichten. Haar werk is te vinden in meerdere dichtbundels en op www.fietvanbeek.nl.

Sander Essers, alias Dr. Anders, is dorpsdichter van de gemeente Renkum. Met een zekere dosis ironie en een vleug melancholie schrijft hij over mooie dingen en de onvolkomenheden van het leven. Hij is wetenschapper (www.doctorAnders.nl) en volgde de Paul van Vliet academie voor cabaret en kleinkunst te Den Haag.

Otteline van Panthaleon van Eck is samen met Merel Hubatka de kersverse stadsdichter van Zutphen. Zij is psycholoog en heeft haar hele leven gedichten gelezen en geschreven. Haar thema’s zijn de natuur en de broosheid van het bestaan.

Jan Vijn was vanaf 2014 tot eind vorig jaar de stadsdichter van Doesburg. In zijn dichtbundel ‘Wat er nog toe doet’, weet hij in toegankelijke stijl verslag te doen van zijn ervaringen en emoties en beschrijft hij beelden uit de natuur.

Bianca Hendriks was van 2016 tot en met 2017 dorpsdichter van de gemeente Renkum. In het dagelijks leven is ze freelance tekstschrijver en journalist, o.a. voor De Gelderlander.

Bianca Hendriks zal deze avond op speciale wijze stilstaan bij voormalig dorpsdichter van Renkum, Patty Scholten, die onlangs is overleden.

Zoals gebruikelijk zijn er naast de voordrachten muzikale intermezzo’s.
Kom vooral luisteren.

Presentatie is in handen van Arja Scheffer.
Voor het open podium kan men zich op de avond zelf, voor acht uur bij haar aanmelden.

Volgend poëziecafé: 21 mei 2019
contact: poeziecafebinnen@gmail.com

Elke derde dinsdag: Het Park Vertelt Binnen

Het poëziecafé in Kreek vindt elke derde dinsdagavond van de maand plaats. Het Park Vertelt organiseert jaarlijks in de zomer in park Hartenstein Het Park Buiten. Vanaf oktober tot en met juni kunt u terecht in Kreek voor Het Park Binnen.

Met voordrachten van dichters en vaak ook live muziek. Entree is 3 euro. De deur is open om half acht. het programma begint om 8 uur en heeft altijd een korte pauze.

http://hetparkvertelt.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *