Het Park Vertelt Binnen: Theater en Gelderse Dichters

When:
dinsdag 19 februari 2019 @ 20:00 – 22:30
2019-02-19T20:00:00+01:00
2019-02-19T22:30:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€3,-

SPAGAAT, THEATERVOORSTELLING (try-out)

En een Gelders rondje: dichters uit Velp, Wageningen en Warnsveld.

Peter Brouwer schreef in het kielzog van drie dichtbundels en een debuutroman – en vooruitlopend op een nieuw boek – een kleine theatervoorstelling: SPAGAAT. Hierin laat hij zijn muziek, teksten en persoonlijke ontboezemingen één verhaal vertellen: het maken van keuzes, een jongensdroom die uitkwam en een spagaat die blijft. Hij kon niet kiezen, liet een carrière als beroepsmusicus achter zich, om zich aan het schrijven te kunnen wijden. Toen hij eenmaal begon te publiceren, kwam de muziek toch weer op zijn pad.
Wat betekent keuzes maken, en hoe besluitvaardig staan we zelf in het leven? Vragen met een actualiteitsgehalte. Aan de hand van persoonlijke verhalen en liedjes probeert hij die te beantwoorden, zichzelf gepassioneerd begeleidend op accordeon en piano.

De jonge Ivanka de Ruijter is stadsdichter van Wageningen en werkt ook als boekhandelaar en beeldend kunstenaar. In al die vormen klinken verhalen; haar gedichten zijn beeldend en vertellend, waardoor ze vaak iets dromerigs krijgen maar tegelijk toegankelijk blijven. In 2018 won ze de stadsgedichtenwedstrijd, een jaarlijks evenement in samenwerking met uitgeverij Kontrast te Oosterbeek, die de fraai vormgegeven stadsgedichtenbundel uitbrengt.

Bertje van Delden is na een loopbaan in het onderwijs alsnog naar de kunstacademie gegaan. Tijdens dat creatieve proces kwam er een woordenstroom op gang in de vorm van poëzie. In haar atelier ‘het groene paard’ wordt haar beeldende werk meestal vergezeld van gedichten. Zij kleurt, observeert en beschrijft het onvoorspelbare in de levensloop, die grillig meandert en wisselvallig lijkt als het weer. Onlangs verscheen haar dichtbundel ONBESTENDIG.

Sander Essers, dorpsdichter en troubadour van de gemeente Renkum, is zoals altijd aanwezig om een of meerdere gedichten, dan wel een liedjes ten gehore te brengen.

Volgende poëziecafé: 
19 maart 2019, in samenwerking met studenten van de opleiding Creative Writing van Artez!

Contact: Arja Scheffer 0620073404

Elke derde dinsdag: Het Park Vertelt Binnen

Het poëziecafé in Kreek vindt elke derde dinsdagavond van de maand plaats. Het Park Vertelt organiseert jaarlijks in de zomer in park Hartenstein Het Park Buiten. Vanaf oktober tot en met juni kunt u terecht in Kreek voor Het Park Binnen.

Met voordrachten van dichters en vaak ook live muziek. Entree is 3 euro. De deur is open om half acht. het programma begint om 8 uur en heeft altijd een korte pauze.

http://hetparkvertelt.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *