Filosofiecafé: Nietzsche achterna!

Click to view map
When:
dinsdag 10 april 2018 @ 20:00 – 22:00
2018-04-10T20:00:00+02:00
2018-04-10T22:00:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- per persoon
Contact:
Jan Adema
06-39121819

Dinsdagavond 10 april gaan we in gedachten op reis: Nietzsche achterna!

Onze reisleider is Dennis van den Broek. Hij schrijft ons:

“Ik ben in 1999 afgestudeerd (Franse Taal- en Letterkunde in Utrecht). Ik wilde mijn scriptie per se over Roland Barthes schrijven. Via Barthes kwam ik bij Nietzsche terecht, aan wie hij schatplichtig is. Inmiddels is Barthes enigszins uit mijn beeld verdwenen, maar Nietzsche heeft me nooit meer losgelaten, ik ben hem blijven lezen en voel elke keer weer een fysieke reactie als ik sommige passages van hem lees: mijn hartslag gaat omhoog en mijn brein lijkt zuurstof te krijgen. Toen ik in Turijn was heb ik contact opgenomen met de vrouw die in het appartement woont waar Nietzsche zijn laatste ‘bewuste’ maanden geleefd heeft. Daar mocht ik langskomen. Die vrouw wist me te vertellen dat ze regelmatig bezoek krijgt, dat mensen in extase raken in de bewuste kamer, en dat ze wekelijks post in de bus krijgt geadresseerd aan Friedrich Nietzsche. Dit triggerde me enorm: wie zijn al die mensen en wat fascineert hen zo aan Nietzsche? Ik besloot een reis te ondernemen, van geboorte- en begraafplaats Röcken via Naumburg (jeugd en mentaal zieke tijd) , Schulpforta (middelbare school), Weimar (Archiv) en Sils-Maria (zijn walhalla), in de hoop daar mensen tegen te komen die mij kunnen verklaren wat er zo boeiend is aan Nietzsche. Het verslag van deze zoektocht heb ik tot een tekst verwerkt waarover ik momenteel met een uitgever in gesprek ben.”

Elke 2e dinsdag van de maand is er een filosofisch café in Kreek. Een avond waarop mensen met elkaar in gesprek gaan. Samen filosoferen scherpt de geest en nodigt uit om voortdurend te blijven nadenken. Het houdt je bij de les. Het spiegelt je vermoedens hoe het zit met de wereld en jou kijk daarop.

U bent welkom vanaf 19:30. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur, daarna is de bar nog open. Entree is € 4,-

Één reactie op “Filosofiecafé: Nietzsche achterna!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *