Filosofiecafé: Moderne levenskunsten

Click to view map
When:
dinsdag 12 maart 2019 @ 20:00 – 22:00
2019-03-12T20:00:00+01:00
2019-03-12T22:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
€ 4,- per persoon
Contact:
Jan Adema
06-39121819

Moderne levenskunsten

De mens en de kunst van het leven

Dick Kleinlugtenbelt geeft op dinsdag 12 maart een lezing over zijn nieuwe boek ‘Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven’, met aansluitend een gesprek en een oefening. Het is het derde boek van een trilogie over levenskunst.

In het nieuwe boek worden tien levenskunsten besproken. Het gaat o.a. om de kunst met rust te laten, de kunst je eigen ritme te vinden, de kunst van het kiezen en de kunst van het genieten. Deze levenskunsten spelen in op actuele levensvragen, zoals het gevoel geleefd te worden, het constant keuzes moeten maken, onrust, leegte, emoties en hectiek. De levenskunsten maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Het zijn geen pijnstillers, oplossingen voor de korte termijn. Ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. De tien levenskunsten worden niet alleen besproken. Er zal ook geoefend worden met de Stoïcijnse gespreksmethode ‘Op zoek naar je innerlijk kompas’.

Dick Kleinlugtenbelt

Elke 2e dinsdag van de maand is er een filosofisch café in Kreek. Een avond waarop mensen met elkaar in gesprek gaan. Samen filosoferen scherpt de geest en nodigt uit om voortdurend te blijven nadenken. Het houdt je bij de les. Het spiegelt je vermoedens hoe het zit met de wereld en jouw kijk daarop.

Wilt u maandelijks op de hoogte worden gebracht van de onderwerpen van deze avonden? Stuur dan een mailtje naar jan.adema@upcmail.nl met als onderwerp Aanmelden filsofiecafe.

U bent welkom vanaf 19:30. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur, daarna is de bar nog open. Entree is € 4,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *