Expositie Liedewij van Eijk

Click to view map
When:
dinsdag 4 oktober 2016 @ 20:00 – maandag 2 januari 2017 @ 14:00
2016-10-04T20:00:00+02:00
2017-01-02T14:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Frans Klerkx / Liedewij van Eijk

Van 4 oktober tot en met 2 januari vindt een solo expositie plaats in Cultuur- en Ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek van uiteenlopend werk van Liedewij van Eijk. Liedewij is gefascineerd door het observeren, registreren
van gedragingen en subtiele veranderingsprocessen in mensen, dieren en objecten.

ArtEZ fine Arts- Vrije kunst

Als creatief non-conformist pur sang studeerde Liedewij vrije kunst aan de hogeschool voor kunsten ArtEZ in Arnhem. Vanaf 2011 begon ze te experimenteren met film, waarin haar interesse in de beweging en subtiele gedragskenmerken van honden een centrale rol speelt.

Portugal – Experimenten met bewegende beelden.

Eind 2013 vertrok Liedewij voor een verblijf van anderhalf jaar naar Portugal. Uit de samenwerking met kunstenaars en performers in en rondom Lissabon ontstonden allerlei conceptuele en experimentele films. Haar films zijn als bewegende beelden die de metamorfoses vastleggen die zich voortdurend rondom ons afspelen, maar waarvan wij ons zelden bewust zijn.

Atelierwerk – Chromatische tableaus

Na haar terugkomst uit Portugal is Liedewij gaan experimenteren met interacties tussen verschillende keurstoffen, oliën en water. Ze mengt deze verschillende mediums en laat deze langzaam in elkaar vloeien. Een proces dat steeds trager en trager verloopt en waarschijnlijk nooit helemaal tot stilstand komt. Haar chromatische tableaus zijn te vergelijken met geologische oppervlaktes van verre planeten.

Portugal – Zwerfafval project

Afgelopen jaar ontstond tijdens een kort verblijf in Portugal met collega-kunstenaar Frans Klerkx het ‘Portugees Zwerfafval Project’. Het nauwkeurig beschouwen, vergelijken, passen en meten van gevonden objecten vraagt om het loslaten van alle regels en het vinden van de perfectie in ‘wat er is’: combineren van individuele elementen tot een nieuw geheel; alsof ze voor elkaar gemaakt zijn.

Werk en leven

Buiten haar kunst maakt Liedewij instructiefilms en –illustraties en bouwt op dit moment haar ‘ver-huiswagen’, een eigen huis op wielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *