* Eetclub

When:
maandag 6 februari 2017 @ 18:00 – 23:00
2017-02-06T18:00:00+01:00
2017-02-06T23:00:00+01:00

Op maandag 6 februari is er weer een eetclubavond in Kreek.
Gen en Bianca gaan koken.
Wil je er ook bij zijn? Mail Ja, ik kom! Naar arthur.eetclub@gmail.com

Het menu wordt: ‘schotel van de dag’

De prijs: normale eetclubprijs

Aantal deelnemers: max 12

 

De Eetclub
Wil je niet alleen eten of gezellig met je partner en kinderen eens buiten de deur eten en wil je het ook betaalbaar houden, dan is de eetclub een uitstekende mogelijkheid om een maaltijd met elkaar te delen.

Als je lid van de eetclub wil worden, zijn daar twee voorwaarden aan verbonden; je bent bereid eens in de zoveel tijd een maaltijd voor anderen te bereiden en je kookt de maaltijd tegen de inkoopsprijs, je mag er geen geld aan verdienen. Zo verdelen we de lusten en de lasten over alle eetclubleden en blijft het voor een ieder ook financieel haalbaar om aan te kunnen schuiven. De koks bepalen overigens voor hoeveel mensen zij kunnen koken. De ene kok zal voor 8 a 12 mensen een maaltijd op tafel kunnen zetten, terwijl de andere kok zijn of haar handen niet omdraait om voor 24 man of meer een maaltijd te bereiden.

De eetclub vindt eens per twee weken plaats op de maandagavond. Om 17:30 gaat de deur open bij Kreek en rond 18:00 zal de maaltijd geserveerd worden. Eetclubleden regelen zelf dat de tafel gedekt wordt, de drankjes ingeschonken worden, de afwas gedaan wordt en na afloop de tafels en de ruimte weer schoon opgeleverd worden. Kreek stelt de ruimte gratis ter beschikking en leeft van de drankverkoop om de kosten te dekken. De drankjes zijn zeer betaalbaar bij Kreek en kosten vanaf € 1,- voor een thee, koffie of frisdrank tot maximaal € 2,- voor een goed glas wijn van ‘van de Wijnen’. Er is in de eetclub kast aardig wat servies en bestek voorhanden. Er kan in overleg gekookt worden in de aangelegen woning van één van de vrijwilligers van Kreek waar een redelijk grote keuken tot je beschikking staat.

Momenteel telt de eetclub ongeveer 30 leden, waarvan sommige leden wat actiever zijn dan anderen.

Wil je je inschrijven voor de Eetclub dan kan je je melden bij één van de twee coördinatoren van de Eetclub:

Arthur Pijnenburg
arthur.eetclub@gmail.com

of

Chretien Scuba
CHREET17@hotmail.com

De taak van de coördinator is het regelen van eetclubleden die bereid zijn te koken zodat er op de tweewekelijkse cyclus van de eetclub, een maaltijd op tafel staat. Op vrijdag wordt er door de coördinator eetclub een mail verstuurd waarin aangegeven wordt wat het menu is, wat de (kost)prijs is van het menu en wie de kok(s) is/ zijn. Momenteel wordt deze uitnodiging verstuurd middels datumprikker.nl. De coördinator houdt ook bij wanneer het door de kokende eetclubleden aangegeven aantal mee-eters vol geboekt is. Ook is het de taak van de coördinator het adressenbestand van de eetclubleden bij te houden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *