Docu-Avond – Home

Click to view map
When:
vrijdag 18 november 2016 @ 20:00 – 23:00
2016-11-18T20:00:00+01:00
2016-11-18T23:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Peter Theebe

200.000 jaar. Meer had de mens niet nodig om het fragiele evenwicht op aarde – het resultaat van bijna vier miljard jaar evolutie – te verstoren. Hoewel de prijs die we moeten betalen hoog is, rest er geen tijd voor pessimisme:
we leven in uitzonderlijke tijden om de trend te keren. In meer dan zestig landen registreerde Yann Arthus-Bertrand de wereld onder zich.  Met deze beelden toont hij de schoonheid van de aarde, de relatie die wij met onze aarde hebben en het gevaar waarin onze planeet verkeert. Hij deelt zowel zijn bewondering als zijn bezorgdheid met de kijker.

De Docu-avonden zullen met Tegenlicht meetups geregeld op de vrijdagavond gaan plaatsvinden. De Home documentaire die op de 18e november wordt vertoond is een try-out om de avonden vorm te gaan geven. Ik hoop met deze avonden geëngageerde mensen bij elkaar te brengen en te kijken of we via dialoog tot elkaar kunnen komen en met elkaar aan oplossingen kunnen werken en wie weet, nieuwe ideeën voor dit kleine maar drukke cultuur- en ontmoetingscentrum te kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

De toegang is gratis, de documentaire is rechtenvrij. Van de VPRO hebben we toestemming om de Tegenlicht uitzendingen te vertonen en meetups te organiseren. Als iemand nog suggesties heeft voor volgende documentaires die rechtenvrij zijn, dan hoor ik dat graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *