DAP en JP in concert

Click to view map
When:
zaterdag 10 december 2016 @ 20:45 – 23:00
2016-12-10T20:45:00+01:00
2016-12-10T23:00:00+01:00
Where:
Concertzaal Oosterbeek
Rozensteeg 3
6862 DH Oosterbeek
Nederland
Contact:
Gerrit de Bruine

img_1607Dallas Alice Project (DAP) en Jazz Parallels (JP) live in Concertzaal te Oosterbeek

DAP:
Dallas Alice Project , genoemd naar een songline van het nummer Willin’ van Lowell George, ontstond toen zanger gitarist Ben van Mierlo, bassist zanger Gerrit de Bruine en percusionist Ad Lobert, besloten weer samen muzikaal actief te worden. Eerder speelden zij al samen in onder andere de band Tilly Capelle en speelden Ad Lobert en Ben van Mierlo in de rockband Hoog en Laag. Ben van Mierlo was en is ook solo, als singer-songwriter, actief. Enige tijd maakte ook gitarist Daan Marx deel uit van de band Dapper Dan, toen deze naar het buitenland vertrok nam toetsenist- gitarist Harro Nusselder zijn plaats in. Ook Harro Nusselder is reeds geruime tijd muzikaal actief in verschillende samenstellingen en gezelschappen.

De bandnaam Dallas Alice Project is onlangs gekozen, nadat bleek dat de eerdere band naam, Dapper Dan, al vaak in gebruik was bij andere bands. Het repertoire van Dallas Alice Project bestaat voor het grootste deel uit eigen werk, aangevuld met covers van uiteenlopende artiesten als Bob Dylan, Lowell Georg en Steven Wilson. De muzikale stijl laat zich lastig omschrijven maar is te typeren als een mix van folk en americana met rock, jazz en latin invloeden.

Jazz Parallels:
De naam Jazz Parallels staat voor de muziek die we maken: Jazz, niet wat je speelt maar hoe je het speelt. Jazz waarmee we parallellen trekken met muziek in de breedste zin van het woord. Pop, free jazz, lounge fusion, new age het maakt niet uit, de Jazz Parallels hebben altijd behoefte om nieuwe muziek te creëren waarbij de beleving centraal staat.
(zie ook website http://jazzparallels.com/wp/bio/)

Vervolgens kleine jamsessie met beide bands ter afsluiting.

Het concert is gratis en we overwegen met de pet rond te gaan, waarvan opbrengt voor een goed doel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *