Café St. Jacques

When:
donderdag 1 december 2022 @ 17:00 – 19:00
2022-12-01T17:00:00+01:00
2022-12-01T19:00:00+01:00
Where:
Kreek
Weverstrtaat 24 Oosterbeek
Cost:
Free
Contact:
NGSJ Regiocommissie Arnhem – Nijmegen

Ook in 2022 heeft het Café St. Jacques voor de regio Arnhem- Nijmegen van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGSJ) haar deuren geopend:

Wij zijn het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, een landelijke vereniging van ongeveer 15.000 leden. Deze leden hebben een interesse in of zelfs een passie voor de pelgrimage naar Santiago de Compostela in Noordwest Spanje. Het genootschap geeft informatie aan geïnteresseerden rondom de routes naar Santiago, het graf van de apostel Jacobus en het cultuurhistorisch erfgoed langs de diverse routes. Maar vooral willen wij mensen inspireren om de stap te zetten weer met zichzelf in contact te komen en jezelf (en anderen) te ontmoeten. Dat is namelijk wat de camino (route) naar Santiago doet. Want door ‘naar buiten te gaan kun je naar binnen keren’ en sta je open voor jezelf en jouw omgeving.

In Cultuur- & ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek vindt de regio Arnhem – Nijmegen van het Genootschap elke eerste donderdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur gastvrij onderdak. Kom gezellig langs voor een praatje, om presentaties en lezingen bij te wonen én om ervaringen te delen en ons te laten weten wat er leeft in de regio. Uiteraard zijn er ervaren pelgrims aanwezig zijn om vragen van nieuwe pelgrims te beantwoorden.

In diverse regio’s in het land worden regelmatig een Café St. Jacques gehouden. Ontzettend gezellige bijeenkomsten voor ervaren en nieuwe pelgrims. Ervaring uitwisselen, je verhaal kwijt kunnen, een luisterend oor vinden en nieuwe pelgrims adviezen geven. Voor even het gevoel hebben terug op de camino te zijn, nieuwe ideeën opdoen, anderen inspireren. De regiocommissie Arnhem-Nijmegen van het NGSJ is blij te kunnen melden dat ook wij het Café St. Jacques in 2022 weer zullen voortzetten. In Kreek in Oosterbeek vinden wij een gastvrij onderdak.

Pelgrims die net terug zijn en hun verhaal willen delen. Aspirant-pelgrims die met 1001 vragen zitten hoe te beginnen en praktische informatie willen. Voel je welkom en kom. De drankjes zijn voor eigen rekening.

Data 2022:
3 februari 2022
3 maart 2022
7 april 2022
2 juni 2022

1 september 2022

6 oktober 2022

1 december 2022

Leden van het Genootschap vragen wij – uit organisatorische overwegingen – om zich vooraf voor het Café St. Jacques aan te melden. Maar als niet lid kunt u ook gewoon binnenwandelen.

Heeft u nog vragen? Deze kunt u per email stellen: regio.arnhem-nijmegen@santiago.nl. Wij doen ons best om uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Vriendelijke groeten van de regiocommissie Arnhem-Nijmegen.

Marc, Roon en Nico

Regiocommisie Arnhem/Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *