* Breicafé

Click to view map
When:
woensdag 1 maart 2017 @ 14:00 – 16:00
2017-03-01T14:00:00+01:00
2017-03-01T16:00:00+01:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Miriam

Woensdag, 1 maart,  is het weer de eerste woensdag van de maand: tijd voor het breicafé. Van 14-16 uur zitten we weer in Cultuur en ontmoetingscentrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek.

Op dit breicafé zal Hetty aanwezig zijn om, voor wie daar belangstelling voor heeft, alle ins en outs van het breien met twee kleuren garen over te dragen. Neem hiervoor vooral pennen en verschillende contrasterende kleuren breigaren mee met bijpassende pennen.  Dat kunnen rondbreinaalden zijn, sokkennaalden of naalden met knop. Je gaat direct aan de slag om de techniek te leren.

De actie van het haken van de granny’s voor Leeuwarden blijft natuurlijk gewoon doorgaan. Je kunt de vierkantjes op het breicafé inleveren.

Er staan verschillende brei- en haakevenementen in Oosterbeek op stapel. Ik zal hieronder even kort alle activiteiten weergeven:

Vrijdag 17 maart is er van 10-12 uur weer een Kreatieve Inloop bij Kreek. Je kunt dan breien, haken, maar ook schilderen en of quilten.

En van Sylvia kreeg ik nog dit bericht:

Ter gelegenheid van de vrijwilligersdag NL Doet organiseer Krekatieve Inloop een Droomdeken / granny’s maakdag  zaterdag 11 maart 2017 in De Kreek Weverstraat Oosterbeek van 10.00 – 16.00 uur. Dekens van stof (quilts) of van haak/breiblokken, worden gemaakt voor Stg. De Regenboogboom. Zij zorgen dat ze bij kinderen met een uitdaging terechtkomen. Kinderen die ziek zijn, een traumatische ervaring hebben gehad of in een lastige situatie zitten, worden blij gemaakt met een eigen deken om onder weg te dromen, zich veilig en gewenst te voelen met iets dat met liefde en zorg speciaal voor hen gemaakt is.
Doe je mee? Je kan meewerken aan verschillende quilts en dekens in wording, al is het maar een half uurtje, of je kan aan een eigen droomdeken werken, alle hulp is welkom. Je hoeft geen expert te zijn, als je met je naaimachine kan omgaan, of kan haken of breien, is dit al genoeg. Ook zijn er altijd wel werkjes die met de hand gedaan worden en er is vast nog knip- of snijwerk. Extra naaimachines zijn heel welkom, dus neem je eigen machine mee als het kan. Voor een lunch wordt gezorgd.
Je bent van harte welkom op deze gezellige ‘samen aan de slag dag’.
Genoeg momenten de komende maand om gezellig te handwerken!

 

Met vriendelijke groet,

Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *