Breicafé

Click to view map
When:
woensdag 5 april 2017 @ 14:00 – 16:00
2017-04-05T14:00:00+02:00
2017-04-05T16:00:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Miriam

Woensdag 5 april is er weer een breicafé! Van 14-16 uur zitten we weer bij Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek. Je bent van harte welkom.

 

Er is veel gebeurd sinds het afgelopen breicafé:

Op NL-Doet op 11 maart was er een gezellige werkdag bij Kreek. Beneden werd er hard gewerkt en is alles geschilderd. Het ziet er weer fris en mooi uit. Boven hebben we onder meer een begin gemaakt om de eerste dekens voor Leeuwarden in elkaar te zetten. Alle lapjes / grannys zijn gesorteerd en op kleur bij elkaar gebundeld. Het project ‘haken is verbinden’ voor Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa begint dus ook in Oosterbeek vorm te krijgen. Het is  een leuk project dat als je eenmaal de grannys aan het haken bent ook een zekere vorm van verslaving met zich meebrengt. Maar het is gelukkig wel een gezonde verslaving en voor een goed doel. Alle dekens eindigen uiteindelijk bij hulporganisaties en geven dan warmte en geborgenheid aan mensen die ze nodig hebben.

Heb je granny’s gemaakt en kun je niet naar het breicafé komen dan kun je ze bij Kreek inleveren.

Inmiddels steunt de gemeente Renkum ook het project zodat we de gemeentevlag als deken kunnen uitvoeren! Sylvia heeft inmiddels wol in de kleuren van de gemeentevlag aangeschaft en zal woensdag uitleg geven hoe we het project verder aanpakken. Wat zou het leuk zijn als we de gehaakte gemeentevlag even in het gemeentehuis tentoon kunnen stellen, voordat hij op transport naar Leeuwarden gaat!

Van het ouderenfonds hebben we een bedankje gehad voor de 100 mutsjes die we gebreid hebben. In totaal zijn er 131.154 mutsjes gebreid en die hebben ruim € 26.000  opgeleverd. In de bijlage tref je de kaart aan.

Op vrijdag 21 april is er van 10-12 bij Kreek ook weer een Krekatief. Het is een vrije werkochtend, waar je bezig kunt zijn met je eigen werk. Of het nu handwerken, schilderen, boetseren  of iets anders is. Het maakt niet uit, je kunt ook gewoon komen kijken en je laten inspireren of neem je materialen mee en leef je uit.

 

In ieder geval tot woensdag,

 

hartelijke groet,

Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *