Brainstorm Vrije School Oosterbeek / Arnhem-Noord

Click to view map
When:
dinsdag 14 juni 2016 @ 19:30 – 22:00
2016-06-14T19:30:00+02:00
2016-06-14T22:00:00+02:00
Where:
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Contact:
Tessa Zoutendijk en Jan-Willem Moulijn

Beste ouders en geïnteresseerden,

Naar aanleiding van de overweldigende opkomst bij de bijeenkomst van dinsdag 31 mei is er vanmiddag, 7 juni, een vervolggesprek geweest met Herman Dreef (schoolleider Vrije school Wageningen), Jet Hangelbroek (ouder en schoolbestuurder), Jan-Willem Moulijn (ouder) en Tessa Zoutendijk (initiatiefneemster en ouder).

Voorlopige conclusie is dat het moment rijp lijkt te zijn voor de komst van een Nieuwe Vrije School in de omgeving Oosterbeek – Arnhem Noord. Met het doornemen van de door jullie ingevulde vragenformulieren hebben we ook geconstateerd dat veel van de geïnteresseerde ouders kinderen hebben in de leeftijd van 1 t/m 5. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als het lukt om deze groep kinderen mee te nemen in het initiatief voor deze nieuwe school.

We zijn van mening (en hebben de hoop) dat het met de energie die vrijgekomen is mogelijk zou moeten zijn om op zeer korte termijn te starten met een groep 1 en 2 (twee kleuterklassen) óf een peuter- en kleutergroep. Begin september start het nieuwe schooljaar. Het is natuurlijk niet mogelijk om binnen twee maanden een volledig nieuwe school op te richten. Het gesprek van vanmiddag heeft echter wel een andere interessante optie opgeleverd: Het is wellicht mogelijk om in het nieuwe schooljaar 2016/2017 te starten als dislocatie of dependance van de vrije school Wageningen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we op zo’n korte termijn van start kunnen gaan!

Wat hebben we hiervoor nodig:

  • Voldoende kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar (minimaal 40 kinderen)
  • Voldoende gemotiveerde ouders die bereid zijn tijd te steken in het verder vormgeven van ‘hun eigen’ Nieuwe Vrije School
  • Medewerking van het landelijke vrijeschool-bestuur
  • Medewerking van de lokale overheid
  • 2 a 3 leuke gedreven leraren / leraressen die niet alleen les kunnen geven maar ook mee kunnen werken aan de opbouw van de nieuwe school
  • Een (mooie) locatie in Arnhem-Noord of Oosterbeek of er tussen in.

We worden heel erg enthousiast van het idee om nu door te pakken! En niet te wachten tot schooljaar 2017/2018. Daarom nodigen we IEDEREEN uit voor de volgende bijeenkomst in Kreek, dinsdag 14 juni 2106, 19.30u. Tijdens deze bijeenkomst willen we dan ook maar gelijk starten met de officiële inschrijving voor het schooljaar 2016/2017! Tevens willen we van iedereen heel graag weten welke ideeën, wensen en dromen er bij jou leven voor “Jouw Nieuwe Vrije School”. Komend weekend zullen we een mail met concrete vragen laten rondgaan waarover iedereen in de aanloop naar de bijeenkomst vast zijn/haar gedachtes kan laten gaan. Tevens zal er een inschrijfformulier worden meegezonden. (Dit bijt overigens niet de inschrijving op een andere school, aangezien deze ‘nieuwe school’ nog niet bestaat).

Algemene bijeenkomst in de Kreek (Oosterbeek) 19:30 – 21:00. Ouders en geïnteresseerden die actief willen participeren willen we vragen om vanaf 21:00 tot uiterlijk 22:00 deel te nemen aan het bestuur-overleg in het souterrain of bij mooi weer, in de tuin van Kreek.

Met vriendelijke groet, Tessa Zoutendijk en Jan-Willem Moulijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *