Categorieën
Intern

Erik Buijs – scimmie di vetro/glasapen expositie

In het weekend van 22 op 23 oktober kan je in het atelier van Erik Buijs aan de Joubertweg nummer 38 te Oosterbeek van 13:00 tot 17:00 terecht om zijn expositie van glasbeelden gemaakt in Murano te bewonderen.

scimmiapiccolo

Erik Buijs groeide op in Echteld, als zoon van de kunstenaar Hedda Buijs. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda en de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Buijs is vooral bekend om zijn mensfiguren, gegoten in beton, brons en aluminium. Hij noemt zichzelf echter geen beeldhouwer maar beeldenmaker: hij vormt zijn beelden uit klei of was, of snijdend in piepschuim.

scimmiasulvaso

“Bij gebrek aan betere beeldmiddelen kies ik uiteindelijk toch altijd weer voor figuratieve beelden. Hiermee kan ik het beste mijn visie op een gegeven plek of opdracht weergeven. Mijn beelden hebben vrijwel dezelfde karaktereigenschappen als hun maker: vol zelfspot met een kritische houding naar hun omgeving. Mijn beelden zijn geen illustraties van een verhaal, het verhaal begint juist bij die beelden!”

De kunstenaar woont en werkt in Oosterbeek.

Voor meer informatie bezoek de site van Erik http://www.erikbuijs.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *