Expositie “ Celebritys “ van Joke Hak

When:
dinsdag 3 april 2018 @ 13:00 – donderdag 24 mei 2018 @ 17:00
2018-04-03T13:00:00+02:00
2018-05-24T17:00:00+02:00
Where:
Kreek
Weverstraat 24
6862 DP Oosterbeek
Nederland
Cost:
Free
Contact:
Kunst in Kreek

Celebritys “ Portretten van oude bekenden

Dekverf op papier,  kartonnen bouwsels en keramiek

Vanaf 3 april tot en met 24 mei kunt u in de expositieruimte van Kreek portretten bewonderen van Joke Hak en in de vitrinekasten van de winkelruimte in Kreek keramiek van dezelfde kunstenaar. Dinsdag 3 april wordt tijdens de kunstkoepelavond de expositie geopend.

Joke Hak is opgegroeid met 3 schilderende broers en vader Cor Hak, die kunstschilder en beeldhouwer was. Hij hoorde bij de Haarlemse School en was een leerling van Kees Verwey. Joke heeft haar opleiding tekenen/ handvaardigheid genoten aan de’Witte Leli’ te Amsterdam.

Zij maakt veelal portretten in olieverf, acryl of gouache op papier van beroemde mensen aan de hand van foto’s en heeft zo altijd een onderwerp en model bij de hand. De portretten zijn ontdaan van glamour en kijken verwachtingsvol, soms kwetsbaar de wereld in.

Inspiratiebronnen hiervoor zijn foto’s uit muziek- en filmbladen.

Het Vissertje

Daarnaast maakt Joke hele fijne en levendige beeldjes in keramiek. Voor de beeldjes gebruikt zij ook wel foto’s maar niet altijd. Vaak heeft ze zin om een beeld te maken en begint ze gewoon maar zonder te weten wat het wordt.

Joke: “ Net als mijn portretten maak ik de beelden ook vaak aan de hand van foto’s. ik probeer er altijd iets ontroerends in te brengen en ook iets van humor.
• Voor het vissertje heb ik een oude familiefoto gebruikt waarop mijn broer heel vastberaden vooraan staat met zijn hengel. Hij is dan een jaar of 8 schat ik. Ik heb hem een legerjasje aangegeven uit de 1e wereldoorlog om hem weerbaar te maken.
• Orion is zo’n beeld waarvan ik niet wist wat het worden zou. Orion wordt vaak afgebeeld als een zwaardvechter. Hij heeft een pak aan met hemellichamen.
• Voor Sint Sebastiaan was een foto van een danser met nogal opengesperde ogen de inspiratiebron. Plus een bizarre middeleeuwse portrettenserie van martelaren die ik zag. Hij heeft een grijze onderbroek van de Hema aan om hem wat meer van deze tijd te maken. Met het hart wilde ik hem iets liefs meegeven en laten zien dat hij ondanks de rare Aktie een mooi hartje heeft.”

website: www.jokehak.nl


Locatie: Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
Weverstraat 24, 6862 DP Oosterbeek
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur
Entree: gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *